image Italianët ia mësyjnë qendrave të votimit, favorit të djathtët

Evropë

Italianët ia mësyjnë qendrave të votimit, favorit të djathtët

news image

Në Itali, sot qytetarët po votojnë në zgjedhje të cilat po vlerësohen që mund ta drejtojnë vendin kah e djathta, në momentin kur Evropa po ballafaqohet me luftën në Ukrainë.

Për herë të parë që nga përfundimi i Luftës së Dytë Botërore, në Itali zgjedhjet mund ta bien në krye të qeverisë lideren e ekstremit të djathtë, shefen e partisë Vëllezërit e Italisë, Giorgia Meloni.

Qendrat e votimit janë hapur në ora 7 të mëngjesit, kurse numërimi i votave do të fillojë menjëherë me mbylljen e këtyre qendrave të votimit – pra në ora 23:00.

Giorgia Meloni dhe partia Vëllezërit e Italisë, po udhëheq sipas anketave parazgjedhore.

/GazetaSinjali/