image Ish-ambasadori i Holandës: Po ushtrohet presion ndaj Kosovës për Asociacionin

Politikë

Ish-ambasadori i Holandës: Po ushtrohet presion ndaj Kosovës për Asociacionin

news image

Ish-ambasadori i Holandës në Kosovë, Robert Bosch, ka kritikuar Shërbimin Evropian të Veprimit të Jashtëm (EEAS), duke thënë se po ushtron presion mbi Kosovën për Asociacionin e komunave me shumice serbe.

Përmes një postimi në Facebook, Bosch tha se kjo po bëhet përmes zëdhënësit Peter Stano, ku sipas tij, Kosovës po i kërkohet ta ndryshojë kushtetutën.

Sipas tij, në këtë proces është e dukshme njëanshmëria ekstreme.

Përsëri Shërbimi Evropian i Veprimit të Jashtëm – EEAS përmes zëdhënësit Stano ushtron presion mbi Kosovën që të zbatojë ASSM (Marrëveshjen për Asociacionin e komunave me shumicë serbe) dhe nëse jokushtetues kërkon që Kosova të ndryshojë kushtetutën. Njëanshmëria ekstreme është e qartë“.

Serbia jo vetëm që nuk e ka ndryshuar kurrë kushtetutën e saj e cila pretendon Kosovën si krahinë, aty duke shkuar kundër vitit 1244 të tyre ‘të shenjtë’ ku në anekse Kosovës i kthehet statusi i para vitit 1989, duke qenë në atë kohë një krahinë autonome e së parës që nuk ekziston më. Republika Socialiste e Jugosllavisë, por ajo gjithashtu nuk zbatoi marrëveshje të ndryshme që i referoheshin kushtetutës së tyre. Diploma universitare është një prej tyre dhe strukturat paralele gjithashtu nuk u shfuqizuan kurrë. Ku e dëgjoj Stano/Lajcak për këtë! Duke folur për paanshmërinë e EEAS aktuale”, ka shkruar Bosch. /GazetaSinjali/