image I ndan ura e Ibrit, të rinjtë kosovarë e serbë nuk flasin mes vete
[wp-story id="814678"]

Kosovë

BBC/ I ndan ura e Ibrit, të rinjtë kosovarë e serbë nuk flasin mes vete

news image

Lufta mes Kosovës dhe Serbisë përfundoi 20 vjet më parë, por konflikti asnjëherë nuk është zgjidhur siç duhet. Në disa pjesë të Kosovës, njerëzit nga disa anë të konfliktit ende nuk shoqërohen, shkruan BBC, transmeton Gazeta Sinjali.

A mundet gjenerata e lindur pasluftës të gjejë një mënyrë për të jetuar së bashku?

Ariani 20 vjeçar, nuk ka folur kurrë me një serb. Pas disa hezitimeve, ai ka pranuar të takojë Selenën 16-vjeçare në urën që ndodhet në qytetin e Mitrovicës, që ndan komunitetin e tij nga komuniteti i asaj.

Në këtë kronikë gazetarja e BBC-së konstaton se ““Rruga për të arritur deri te paqja është ende shumë e largët”./Gazeta Sinjali/