image G7 afër paktit global për mbylljen e kompanive të mëdha që nuk paguajnë taksa të mjaftueshme

Botë

G7 afër paktit global për mbylljen e kompanive të mëdha që nuk paguajnë taksa të mjaftueshme

news image

Grupi i Shtatë Kombeve më të pasura, sot pritet të arrijë marrëveshje historike për mbylljen e kompanive të mëdha që sipas tyre nuk paguajnë taksa të mjaftueshme, transmeton Sinjali.

Marrëveshja e tillë mund të formojë bazën e një pakti global që për qëllim ka t’i japë fund një “gare”, ku për dekada të tëra vendet kanë kokurruar për të tërhequr korporata të mëdha me norma dhe përjashtime shumë të ulëta të taksave, raporton Reuters.

Sipas tyre kjo i ka kushtuar arkës së tyre publike qindra miliarda dollarë – një mungesë që u duhet tani për të rimbursuar edhe më urgjentisht për të paguar për koston e madhe të mbështetjes së ekonomive të shkatërruara nga kriza e koronavirusit.

“Ne jemi vetëm një milimetër larg një marrëveshje historike”, tha ministri francez i Financave Bruno Le Maire BBC-së të premten ndërsa ai dhe shefat e tjerë të financave të G7 u takuan personalisht për herë të parë që nga fillimi i pandemisë në bisedimet në Londër. /Gazeta Sinjali/