image Franca ndalon përdorimin e TikTok, Twitter e Instagram për punonjësit qeveritarë

Botë

Franca ndalon përdorimin e TikTok, Twitter e Instagram për punonjësit qeveritarë

news image

Franca ka ndaluar përdorimin e TikTok, Twitter, Instagram dhe aplikacioneve të tjera në telefonat e punonjësve të qeverisë për shkak të shqetësimeve për masat e pamjaftueshme të sigurisë së të dhënave.

Ndalimi do të hyjë në fuqi menjëherë, shkruan të premten në Twitter Ministria e Transformimit të Sektorit Publik dhe Shërbimi Civil.

“Për të garantuar sigurinë kibernetike të administratave dhe nëpunësve tanë civilë, qeveria ka vendosur të ndalojë aplikacionet rekreative si TikTok në telefonat profesionistë të nëpunësve civilë”, tha Stanislas Guerini të premten.

Ai shtoi se për disa javë, disa nga partnerët evropianë dhe ndërkombëtarë të Francës kanë miratuar masa për të kufizuar ose ndaluar shkarkimin dhe instalimin ose përdorimin e aplikacionit kinez për ndarjen e videove TikTok nga administratat e tyre.

Guerini tha se aplikacionet rekreative nuk kanë nivele të mjaftueshme të sigurisë kibernetike dhe mbrojtjes së të dhënave në mënyrë që të vendosen në pajisjet e administratave, duke shtuar se përjashtimet mund të jepen për arsye profesionale, siç është komunikimi institucional i një administrate.

/GazetaSinjali/