image FBI sekuestron dokumente që përmbanin informacion të klasifikuar për Kinën dhe Iranin nga rezidenca e Trump

Botë

FBI sekuestron dokumente që përmbanin informacion të klasifikuar për Kinën dhe Iranin nga rezidenca e Trump

news image

Informacione shumë të ndjeshme në lidhje me Iranin dhe Kinën u përfshinë në disa dokumente të gjetura nga FBI në gusht gjatë kontrollit të saj në rezidencën e ish-presidentit Donald Trump në Florida.

Kjo është raportuar së fundmi nga gazeta Washington Post.

Duke cituar burime pranë hetimit, gazeta tha se dokumentet e sekuestruara përfshinin dokumente të klasifikuara në lidhje me punën e mbledhjes së inteligjencës për Kinën, dhe të paktën njëri prej tyre përshkruan programin raketor të Iranit. Këto dokumente konsiderohen si ndër më të “ndjeshmet” e gjetura nga FBI.

Lëshimi i informacionit të përfshirë në to do të përfshinte shumë rreziqe. Ndër të tjera, personat që ndihmuan përpjekjet e shërbimeve sekrete amerikane mund të rrezikohen dhe ato përpjekje mund të komprometohen, sipas ekspertëve që folën për gazetën.

Departamenti i Drejtësisë po heton nëse Trump ka shkelur ligjin duke marrë me vete të dhënat e qeverisë, duke përfshirë rreth 100 dokumente të klasifikuara, kur ai u largua nga Shtëpia e Bardhë në janar 2021.

Gjithashtu po shqyrton nëse Trump ose anëtarët e ekipit të tij penguan drejtësinë kur FBI dërgoi agjentë për të kontrolluar shtëpinë e tij në Mar-a-Lago. Ministria paralajmëroi gjithashtu se dokumente të tjera mund të mungojnë.

/GazetaSinjali/