image Faton Klinaku: As Nasim Haradinaj nuk e ka takuar delegacionin e Ministrisë së Drejtësisë

Kosovë

Faton Klinaku: As Nasim Haradinaj nuk e ka takuar delegacionin e Ministrisë së Drejtësisë

news image

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të OVL-UÇK-së, Faton Klinaku ka thënë se as Nasim Haradinaj nuk e ka takuar delegacionin kosovar në Hagë.

“Jo vetëm Hashim Thaçi e Kadri Veseli, por nuk i ka taku as Nasim Haradinaj. Për këtë gjë më ka tregu Nasimi dhe ka thënë se qëllimi i mos takimit të tyre me Ministrinë e Drejtësisë ka qenë sepse ata nuk janë familjarët e tyre dhe ata nuk kanë kërkuar vizitë zyrtare”, tha ai në ATV.

Tutje, Klinaku tha se Gjykata Speciale nuk do t’i lejojë ata që të mbrohen në liri.

“Gjykata Speciale qëllimisht i bën këto gjëra dhe i ka si procedura çdo dy muaj që të akuzuarit apo të paraburgosurit të mund të kërkojnë që të mbrohen në liri, mirëpo kur vjen çështja tek vendimi ata nuk do t’i lirojnë sepse qëllimi i tyre nuk është që ata t’i lejojë të mbrohen në liri, por qëllimi i tyre është që t’i mbajnë në paraburgim për shkak se iu nevojitët këtyre për të kryer disa procese politike”, u shpreh Klinaku./Gazeta Sinjali/