image Fatkeqësi në Australi, zjarre në perëndim, përmbytje në lindje - Sinjali

Fatkeqësi në Australi, zjarre në perëndim, përmbytje në lindje

news image

Sot, Australia u përball me fatkeqësitë natyrore të dyfishta, me zjarret që prenë një rajon piktoresk të bregut perëndimor, ndërsa përmbytjet serioze dhe shirat e dendur goditën lindjen e vendit.

Pas disa javësh me temperatura të larta, zjarret rrethuan pikën turistike perëndimore të lumit Margaret.

Asnjë shtëpi nuk është dëmtuar apo lënduar, por flakët janë parë në një zonë të gjerë, duke dërguar tymin lart në qiell.

Paralajmërimet e urgjencës janë në fuqi dhe disa banorëve u është thënë të ikin në vend të sigurt ose të strehohen në vend.

Australia fights bushfires in west, floods in east

“Veproni menjëherë për të mbijetuar”, tha Departamenti i Shërbimeve të Zjarrfikësve dhe Emergjencave të shtetit, raporton france24.

Australia fights bushfires in west, floods in east

Shkencëtarët besojnë se moti ekstrem i Australisë është përkeqësuar nga ndryshimet klimatike të shkaktuara nga njeriu.

Vitet e fundit, kontinenti ka përjetuar një sërë thatësirash, zjarresh dhe përmbytjesh të përkeqësuara nga klima./GazetaSinjali/

For some areas hit by NSW flood crisis, it's the fourth disaster in a year  | New South Wales | The Guardian

Shpërndaje artikullin