image Fakte interesante për Zvicrën që do t'ju habisin

Fakte

Fakte interesante për Zvicrën që do t’ju habisin

news image

Është vendi ku jetojnë qindra-mijëra shqiptarë, vendi i ëndrrave për të jetuar jo vetëm për shqiptarët por për shumë njerëz nga e gjithë bota dhe e gjithë kjo për shkak të standardit të jetesës, shkruan Gazeta Sinjali.

Por nëse jeni kurioz të dini më shumë për Zvicrën, Gazeta Sinjali ju sjellë disa fakte për këtë vend.

1. Në Zvicër janë më shumë se 1,500 liqene

2. Fillimisht, Zvicra është quajtur ‘Helvetia’

3. Zvicra është ndër vendet që prodhon më së shumti çokollatë në botë

4. Mësimdhënia në Zvicër është ndër profesionet më të paguara

5. Qyteti më i madh i Zvicrës është Cyrihu

6. Por, kryeqyteti i Zvicrës është Berna

7. Orët më luksoze në botë prodhohen në Zvicër

8. “Nescafe”, kafeja më e famshme në botë, është prodhuar në Zvicër për herë të parë.

9. Zvicra ka një sipërfaqe vetëm tre herë më të madhe se Kosova, ndërsa cilësohet si shteti i 17-të me superfuqinë më të madhe në botë.

/Gazeta Sinjali/