image E pabesueshme! Shkrimtari kishte parashikuar koronavirusin në vitin 1981

Botë

E pabesueshme! Shkrimtari kishte parashikuar koronavirusin në vitin 1981

news image

Autori Dean Koontz parashikonte shpërthimin e koronavirusit në librin e tij të vitit 1981, i titulluar “Sytë e errësirës”.

Romani imagjinar tregon historinë e një laboratori ushtarak kinez që krijon një virus të ri për të përdorur potencialisht si një armë biologjike gjatë kohës së luftës. Laboratori ndodhet në Wuhan të Kinës dhe virusi i parashikuar ishte quajtur Wuhan-400.

Në roman, virusi quhet “arma e përsosur” sepse prek vetëm njerëzit. Ai gjithashtu nuk mund të mbijetojë jashtë trupit të njeriut për më shumë se një minutë dhe nuk kërkon një proces të shtrenjtë të dekontaminimit pasi të përhapet përmes një popullate dhe ata që e kontraktojnë atë.

Koincidenca midis virusit të librit dhe shpërthimit të koronavirusit aktual është shumë e çuditshme. /Gazeta Sinjali/