image Dy variantet e Omicron po vazhdojnë të përhapen me pasoja të rënda për shëndetin - Sinjali

Dy variantet e Omicron po vazhdojnë të përhapen me pasoja të rënda për shëndetin

news image

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës thotë se dy variantet e Omicron (BA.1 dhe BA.2) po vazhdojnë të përhapen me pasoja të rënda për shëndetin e qytetarëve dhe me raste fatale.

Virusi është kudo andaj mos neglizhoni rekomandimet themelore: maska, distanca, higjiena. Shmangni udhtimet e panevojshme, qëndroni në shtëpi dhe ajrosni ambientet e mbyllura“, thuhet në njoftim.

IKShPK thotë se: “Është i domosdoshëm kujdesi i shtuar i të gjithëve që në mënyrë strikte të respektohet distanca fizike, të përdoren maskat, të bëhet dezinfektimi dhe ajrosja e hapësirave, duke pamundësuar dhe shmangur përhapjen eventuale të mëtejme të infeksionit të COVID-19 dhe parandalimin e valës së re“.

Sipas tyre omicron është tejet ngjitës, andaj vendosja e maskave këshillohet në çdo kohë dhe vend.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin