image Dodik përsëri për ndarjen e Bosnjës: Myslimanët do të kenë një vend të vogël

Rajon

Dodik përsëri për ndarjen e Bosnjës: Myslimanët do të kenë një vend të vogël

news image

Milorad Dodik, anëtar i Kryesisë së Bosnje-Hercegovinës, foli sërish për ndarjen e Bosnjë-Hercegovinës në tri pjesë, më saktësisht në mes të tri grupeve etnike në Bosnje-Hercegovinë.

Ai thekson se “do të ishte më mirë që myslimanët të kishin shtetin e tyre”, ndërsa kroatët “të kishin Herceg-Bosna ku shërbimet e tyre ende funksionojnë”.

Unë gjithashtu mendoj se do të ishte më mirë që muslimanët të kishin shtetin e tyre atje, një shtet që ata e quajnë Bosnjë dhe që Herceg Bosnja duhet të jetë në zonën ku janë shërbimet e tyre nga Elektroprivreda HZHB deri në Postën e Herceg Bosna, ende funksionale, kjo duhet të jetë diçka që ata do të flasin për të vendosur kroatët. Dhe se me llogari të pastra, më mirë do të bashkëpunonim sesa të bashkëpunojmë kështu“, tha Dodik, përcjell oslobođenje.ba.

Dodik thotë se BiH “po përpiqet të ruajë veten nëpërmjet veprimeve të të huajve”.

Dhe shërbejnë vetëm për të ndalur dikë, siç po na ndalojnë tani për ndërtimin e HEC-it Buk Bijela, aeroportit në Trebinjë, për ndërtimin e gazsjellësit. E gjithë bota po lufton për burimet e energjisë dhe asnjëri prej tyre nuk na ka lënë ta kuptojmë, vetëm që në Sarajevë, atë qytet të mallkuar për serbët, të marrin leje për të shkuar nën Drina për 100, 200 metra”, theksoi ai. .

Kreu i SNSD-së përsëriti se “RS do të vazhdojë të ndjekë rrugën e saj”, pavarësisht nga vendimet e Gjykatës Kushtetuese të Bosnjë dhe Hercegovinës ose Përfaqësuesi i Lartë Kristian Shmit.

Ne me vetëdije e dimë si duhet të sillemi, të parët do t’i zhvillojmë, edhe ky gënjeshtar Schmidt nuk mund të bëjë asgjë, shkruani çfarë të doni, ne do të bëjmë punën tonë”, tha Dodik.

/GazetaSinjali/