image Deri në fund të vitit do të shpenzohen 37 miliardë euro për inteligjencë artificiale - Sinjali

COVID-19

Të infektuar

15002

Të shëruar

12451

Të vdekur

614

Studimi/ Deri në fund të vitit do të shpenzohen 37 miliardë euro për inteligjencë artificiale

news image

Deri në fund të vitit 2019, investimet e planifikuara në aplikimet e inteligjencës artificiale në një nivel global pritet të tejkalojnë 37 miliardë euro, sipas të dhënave nga një studim me titull “Udhëzuesi i shpenzimeve të sistemeve të inteligjencës artificiale në mbarë botën”.

Në Milano do të organizohet një panair mbi Inteligjencën Artificiale nga 4 deri në 7 nëntor.

Një temë e nxehtë në panair do të jetë ajo e inteligjencës artificiale duke marrë parasysh që shpenzimet globale për sistemet e inteligjencës artificiale mund të arrinin 98 miliardë dollarë deri në vitin 2023, me një normë vjetore të rritjes prej 28%, veçanërisht për aplikimet në sektorin bankar, prodhim, media dhe administratën publike.

Në këto shpenzime kryeson SHBA, e ndjekur nga vendet e Bashkimit Europian.


Shpërndaje artikullin