image Breshëri shkakton dëme të mëdha në Junik

Sociale

Breshëri shkakton dëme të mëdha në Junik

news image

Komuna e Junikut ka njoftuar se qindra hektarë kultura të ndryshme bujqësore janë dëmtuar nga breshëri dhe stuhia.

Në njoftimin e komunës thuhet se dëme ka pësuar edhe rrjeti elektrik.

“Mëngjesin e sotëm është përshirë nga një mot i ligë, ku stuhia dhe breshëri kanë shkaktuar dëme të mëdha. Dëme pati në rrjetin elektrik të cilat në orët e para të paraditës u sanuan duke iu ofruar qytetarëve furnizim të rregullt me energji elektrike, por më së keqi e pësoi sektori i bujqësisë ku qindra hektar kultura të ndryshme bujqësore u dëmtuan për të mos pasur mundësi rigjenerimi nga dëmet e shkaktuara, hektar të tërë me pemishte dhe drithëra në Komunën e Junikut pësuan mëngjesin e sotëm nga breshëri dhe një stuhi e fortë”, thuhet në njoftimin e Komunës në Facebook. /GazetaSinjali/

https://www.facebook.com/KomunaJunik/posts/3063304853725383?__xts__[0]=68.ARD_i_xJNl0xqSSV4PnLMrTHuOC_k7VKVKWKBrACOX00BSbto3l9-_qzLN0BV2YrvoucyM9fHjcIgg2JXeF8INXwFBfB3BMHk9dLCmUdeJtPwSEV3mT5GCtZ8gfGkQiX8a4LYl1FxoN5PrI0TwLwNYOKm8qpEH_kk5EJ3mZEm2CHbnoPfHXxlSKfnRcTfLBR7J-PAHvS3V1BWLAFwFxihWpFjrMta0F3B9U9LS5JTqu5ff4ICTCzW-f0nduxWrjRleF6d-wB8tMx6uOhwmnTxRNGZ7pmbPsNNKTh9f2XeV_IQ46jD6fUKAjdz55yIVfwxUlqZ-JwxOhG5DXwkdo06KA_Hg&__tn__=-R