image Borrell paralajmëron miliona refugjatë nga Ukraina dhe ndaljen e financave për shtetet që e mbështetën Rusinë
[wp-story id="814678"]

Botë

Borrell paralajmëron miliona refugjatë nga Ukraina dhe ndaljen e financave për shtetet që e mbështetën Rusinë

news image

Josep Borrell, shef për punëve të jashtme i bllokut, thotë se Evropa duhej të përgatitej për këtë që po ndodh tani në Ukrainë.

Ne duhet të përgatitemi për t’i pritur rreth pesë milionë njerëz… Ne duhet të mobilizojmë të gjitha burimet e BE-së për të ndihmuar ato vende që pranojnë njerëz. Ne do të kemi nevojë për më shumë shkolla, më shumë qendra pritjeje – më shumë nga gjithçka”, tha ai.

Borrell gjithashtu u zotua t’i shqyrtojë më shumë shpenzimet e ndihmës së BE-së në vendet që e kanë mbështetur Rusinë në mënyrë diplomatike ose kanë abstenuar nga kritikat ndaj pushtimit të Ukrainës nga Moska.

/GazetaSinjali/