image BE paralajmëron ndalimin e shitjeve të llambave të kursimit të energjisë - Sinjali

BE paralajmëron ndalimin e shitjeve të llambave të kursimit të energjisë

news image

Nga 1 shtatori llojet e llambave të kursimit të energjisë dhe halogjenit nuk do të lejohen të shiten më në BE.

Konkretisht, ka të bëjë me llambat fluoreshente kompakte të integruar, si dhe llambat halogjene lineare me një bazë R7s > 2,700 lm (korrespondon me rreth 140 W ) dhe llambat halogjene të tensionit të ulët (p.sh. me bazën GU4, GU 5.3 ), raporton Shoqata gjermane.

Agjencia Austriake e Energjisë, shkruan se konkretisht, këto burime drite “nuk lejohen më të vendosen në treg”.

Megjithatë, aksionet e mbetura në tregti mund të shiten dhe prodhimi nuk do të ndalet. Kjo do të thotë që kompanive në BE ende u lejohet të prodhojnë llamba për tregjet e eksportit.

Ndriçuesit që iu dhanë shitësve me pakicë para datës 1 shtator, ato ende mund të shiten me etiketën e vjetër. Në dyqanet online ekziston një periudhë tranzicioni prej 14 ditësh. /GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: