image BE bie dakord të pezullojë kufizimet në importet nga Ukraina për një vit shtesë

Botë

BE bie dakord të pezullojë kufizimet në importet nga Ukraina për një vit shtesë

news image

Bashkimi Evropian ra dakord të enjten të pezullojë kufizimet në importet nga Ukraina për një vit të mëtejshëm, pasi shmangi një ndalim importi të vendosur nga disa vende të BE-së mes protestave të fermerëve për çmimet e ulëta, raporton Reuters.

Volodymyr Zelenskiy falënderoi BE-në për zgjatjen dhe u zotua të punojë drejt përmbushjes së standardeve të unionit të kërkuara për të siguruar anëtarësimin në bllokun 27-vendesh.

Këshilli i BE-së, grupimi i qeverive të BE-së, tha në një postim në Twitter se ministrat e BE-së përgjegjës për tregtinë kishin rënë dakord për zgjatjen në një takim të enjten.

BE-ja hoqi tarifat dhe kufizimet e tjera për një 12 muaj fillestar në qershor 2022.

/GazetaSinjali/