image “Autokrat me gjak”, ish-komandanti i NATO-s: Derisa të jetë Putini në pushtet, s’ka paqe në Evropë - Sinjali

“Autokrat me gjak”, ish-komandanti i NATO-s: Derisa të jetë Putini në pushtet, s’ka paqe në Evropë

news image

Ish-zëvendës komandanti suprem i NATO-s, Sir Richard Shirreff, ka thënë se ‘si shumica e njerëzve’ ai ka dyshime të thella për premtimin e Rusisë për të reduktuar sulmet e saj në Kiev dhe Chernihiv.

“Kjo është pothuajse me siguri një njohje se përpjekja për të avancuar në boshte të shumta ka dështuar dhe ka shumë të ngjarë të parashikojë një përqendrim të forcës në një zonë tjetër”, thotë ai, duke e përshkruar atë si një njohje se nuk ka asnjë pikë për të përforcuar dështimin.

“Unë gjithashtu nuk do të përjashtoja ndonjë formë mashtrimi”, thotë ai.

“Derisa Putini është në Kremlin, nuk mund të ketë paqe në Evropë”, shtoi ai, duke e përshkruar atë si një ‘autokrat me gjak’.

Shirreff thotë se NATO duhet të sigurojë që lufta “të mbetet një luftë e ftohtë dhe jo një luftë e nxehtë” me Rusinë dhe thotë se kjo do të thotë që NATO të përgatitet për luftë në çdo aspekt.

“Ne nuk e kemi parë ende atë rritje të aftësisë së NATO-s, e cila mendoj se do të jetë thelbësore nëse NATO do të pengojë çdo agresion të mëtejshëm”, tha ai.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin