image Arrestohen një 23-vjeçare dhe një 31-vjeçar në Gjakovë, ekspozuan armët në rrjetet sociale

Siguri

Arrestohen një 23-vjeçare dhe një 31-vjeçar në Gjakovë, ekspozuan armët në rrjetet sociale

news image

Posedimi i armëve të zjarrit është shndërruar në një dukuri negative, pasi që përpos që është e kundërligjshme, po cenohet edhe siguria e qytetarëve. Policia vazhdimisht gjatë kontrolleve has në persona që posedojnë armë. Raste të tilla zbulohen edhe kur të rinjtë i ekspozojnë armët në rrjete sociale, raporton Gazeta Sinjali.

Një rast i tillë ka ndodhur në Gjakovë, ku Policia ka arrestuar dy të dyshuar, një 23-vjeçare dhe një 31-vjeçar, të cilët kishin ekspozuar armë në rrjete sociale.

Me rastin e arrestimit, te i dyshuari i dytë ka pranuar se posedonte armë në mënyrë të paautorizuar. I njëjti ka dorëzuar dy pistoleta, dy karikatorë dhe 6 copë fishekë.

Arma dhe municioni janë sekuestruar, ndërsa ndaj të dyshuarit është iniciuar rasti “Mbajtje në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”.

https://www.facebook.com/KosovoPolice/posts/pfbid02fftQn7p7wj4217sRGPo5fguF6NsdQF9UPD9SZec6DzCHeGZpVjvgEi9WnP7kiLy2l?cft[0]=AZVLZAfVP3-8wrEQBxefIlWqdVfZNZSfm_9HYEAl5wtUKGS-MOhiSuUJg_QFsguiDOQ2OByR096JgILEoB8dH7FJlGWXwcpGVEEbFdZTs3lkjNkW8XXKx8t–xGah4O64CX2tPT5rOtP7oldtS3CeMOs4jAJZg26OVX2i3muePewKOR4IElT_qvkvMX-c5wp03s&tn=%2CO%2CP-R

Ndryshe, “Kushdo që mban në pronësi, kontrollon ose posedon armë në kundërshtim me ligjin e zbatueshëm lidhur me armë të tilla, dënohet me gjobë deri në shtatëmijë e pesëqind (7.500) Euro ose me burgim deri në pesë (5) vjet.“

/GazetaSinjali/