image Anulimi i golit të Diaz, Liverpool del me një paralajmërim

Futboll

Anulimi i golit të Diaz, Liverpool del me një paralajmërim

news image

Goli i anuluar padrejtësisht i Liverpoolit mbrëmë ndaj Tottenhamit ka shtuar polemika të mëdha lidhur me gjyqtarët nëse janë të aftë të referojnë ndeshje të nivelit të Premier League.

Sulmuesit, Luis Diaz iu anulua goli me pretekstin për pozicion jashtë loje, ani pse sipas pamjeve të publikuara, vërehej qartë se pozicioni ishte i rregullt, me gjyqtarin kryesor i cili nuk mori ndonjë sinjalizim për një gjë të tillë.

Pas ndeshjes, Komisioni i Zyrtarëve Profesional të Ndeshjeve “PGMOL”, kërkoi falje për gabimin, duke e cilësuar këtë si një ‘gabim njerëzor’.

E tani ka reaguar edhe vet klubi i Liverpoolit, ku ka pranuar gabimin nga “PGMOL”, por kanë shprehur indinjatën që nuk iu dha koha e mjaftueshme për të marrë vendimin e saktë pas atij anulimi të golit.

Klubi anglez ka thënë se ata do të shqyrtojnë “gamën e opsioneve të disponueshme”, duke pasur parasysh nevojën e qartë për përshkallëzim dhe zgjidhje.

Komunikata e plotë:

Klubi i Futbollit Liverpool pranon pranimin e PGMOL për dështimet e tyre mbrëmë. Është e qartë se zbatimi korrekt i ligjeve të lojës nuk ndodhi, duke rezultuar në cenimin e integritetit sportiv.

Ne i pranojmë plotësisht presionet nën të cilat punojnë zyrtarët e ndeshjeve, por këto presione supozohet të zbuten, jo të përkeqësohen, nga ekzistenca dhe zbatimi i VAR.

Prandaj është e pakënaqshme që nuk është dhënë koha e mjaftueshme për të lejuar marrjen e vendimit të saktë dhe që nuk ka pasur ndërhyrje të mëvonshme.

Është gjithashtu e papranueshme që dështime të tilla tashmë janë kategorizuar si “gabim i rëndësishëm njerëzor”. Të gjitha rezultatet duhet të përcaktohen vetëm nga rishikimi dhe me transparencë të plotë.

Kjo është jetike për besueshmërinë e vendimmarrjes në të ardhmen pasi zbatohet për të gjitha klubet me mësimet që përdoren për të bërë përmirësime në procese në mënyrë që të sigurohet që kjo lloj situate të mos ndodhë më.

Ndërkohë, ne do të shqyrtojmë gamën e opsioneve të disponueshme, duke pasur parasysh nevojën e qartë për përshkallëzim dhe zgjidhje.

/GazetaSinjaliSporti/