image Aeroporti i Prishtinës, i dyti në rajon për numër të udhëtarëve

Sociale

Aeroporti i Prishtinës, i dyti në rajon për numër të udhëtarëve

news image

Aeroporti “Nikola Tesla” i Beogradit është i pari në listën e 22 aeroporteve sa i përket numrit të pasagjerëve sivjet, pasuar nga Prishtina dhe Zagrebi.

Aeroporti i Prishtinës ka pasur mbi 1.3 milionë pasagjerë në gjashtë muajt e këtij viti, sipas Exyuaviation.

Ljubljana, Tivati ​​dhe Mostari po dëshmojnë rimëkëmbjen më të ngadaltë me portën kryesore të Sllovenisë, me 44.6% të niveleve të trafikut para COVID-19, Tivat me 44.9% dhe Mostar me vetëm 15.4%.

Gjatë muajit qershor një numër aeroportesh në ish-Jugosllavi panë shifrat e tyre mujore të trafikut afër niveleve të trafikut para Covid-19. Gjatë muajit, Bosnjë e Hercegovina, Kosova, Shqipëria, Greqia dhe Armenia ishin tregjet e vetme në kontinent, numri i të cilëve ka tejkaluar ato para urgjencës globale shëndetësore, ndërsa Maqedonia, Serbia dhe Turqia ishin afër arritjes së barazisë.

/GazetaSinjali/