image Abetarja e përbashkët me Kosovën, ministrja Kushi thotë se edhe ministri i RMV-së e shprehu dëshirën të jetë pjesë e nismës

Arsim

Abetarja e përbashkët me Kosovën, ministrja Kushi thotë se edhe ministri i RMV-së e shprehu dëshirën të jetë pjesë e nismës

news image

Ministrja e Arsimit dhe Sportit Evis Kushi, gjatë përurimit të Abetares së përbashkët unike me Kosovën, ndër të tjera tha se edhe ministri i Maqedonisë së Veriut ka shprehur dëshirën për t’u përfshirë në këtë nismë, që sipas saj është kaq patriotike.

Ajo u shpreh se Abetarja e përbashkët, është edhe fillimi i një faze të re për të forcuar gjuhën shqipe.

“Që nga koha e Abetares së parë, Abetarja është libri që lë gjurmë te çdo njeri. Ky moment është edhe fillimi i një faze të re për të forcuar gjuhën shqipe, falë marrëveshjeve të përbashkëta kemi realizuar shumë punë të mira… ajo që më gëzon është që këtu kemi dhe ministrin e arsimit të Maqedonisë së Veriut, i cili që në momentin e parë ka shprehur dëshirën që edhe ai të përfshihet në këtë nismë kaq patriotike, një abetare e unifikuar për trevat shqiptare jam e bindur që i kalon përmasat e aspektit arsimor, se është arritje e kombit shqiptar.

Zgjodhëm këtë ditë për të përuruar Abetaren e përbashkët unike, nesër është dita e parë e shkollës dhe nuk do kishte mënyrë më të mirë për të uruar nxënësit dhe mësuesit, së dyti nesër fillojnë punimet e kongresit të arsimit”, tha ajo.

/GazetaSinjali/