image 296 pacientë të shtrirë nëpër spitalet COVID të Kosovës - Sinjali

COVID-19

Të infektuar

107629

Të shëruar

105200

Të vdekur

2250

296 pacientë të shtrirë nëpër spitalet COVID të Kosovës

news image

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka njoftuar se 296 pacientë janë në trajtim nga COVID-19, shkruan Gazeta Sinjali.

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (klinikat COVID) dhe në spitalet e përgjithshme, sipas raportit të punës për datën 17 maj 2021, po trajtohen 296 pacientë, prej tyre 178 të konfirmuar me COVID-19. 18 pacientë  janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 216 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 158 pacientë:

10 pacientë janë në gjendje të rënduar

97 janë  të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

130 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 61 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 15 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 67 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 10 pacientë + 1 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 2 pacientë.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 138 pacientë

8 në gjendje të rënduar

81 të konfirmuar positive

86 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 25 pacientë

Spitali i Gjakovës, 23 pacientë

Spitali i Pejës, 35 pacientë

Spitali i Gjilanit, 26 pacientë

Spitali i Ferizajt, 10 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 10 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 9 pacientë.

/Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin