image Zelensky i drejtohet liderëve evropianë: Ndihmoni veten duke na ndihmuar neve

Botë

Zelensky i drejtohet liderëve evropianë: Ndihmoni veten duke na ndihmuar neve

news image

Zelensky i Ukrainës i ka thënë sot Forcës së Përbashkët të Ekspeditës së Mbretërisë së Bashkuar të “ndihmojë veten duke na ndihmuar”.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky iu drejtua udhëheqësve të Forcave të Përbashkëta të Ekspeditës së Mbretërisë së Bashkuar (JEF) përmes një videoje të martën, duke paralajmëruar: “Ne të gjithë jemi objektivat e Rusisë dhe për këtë arsye gjithçka do të shkojë kundër Evropës nëse Ukraina nuk do të qëndrojë, kështu që unë do të doja që ju ta ndihmoni veten duke na ndihmuar ne”.

Në ditën e 20-të të luftës në Ukrainë, Zelensky tha se “ne po bëjmë çmos për të marrë avionët luftarakë dhe sistemet e mbrojtjes raketore” që i duhen vendit.

Ne duam të kemi garanci të besueshme për ne dhe për këtë arsye për ju“, tha ai në takimin në Londër, të organizuar nga kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson. Morën pjesë edhe liderët e Danimarkës, Finlandës, Estonisë, Islandës, Letonisë, Lituanisë, Holandës, Suedisë dhe Norvegjisë.

Ne ende mund të ndalojmë vrasjen e njerëzve dhe kjo është diçka që mund ta bëjmë së bashku – të ndalojmë shkatërrimin e demokracisë dhe ta bëjmë atë tani në tokën tonë ose përndryshe ata do të vijnë edhe tek ju“, paralajmëroi ai.

/GazetaSinjali/