image Vozitja në borë, 4 këshilla për të qenë të sigurt
[wp-story id="814678"]

Automjete

Vozitja në borë, 4 këshilla për të qenë të sigurt

news image

Mund të mos kemi temperatura veçanërisht të ulëta, por ju mund të jetoni në zona me borë, ose të planifikoni të udhëtoni menjëherë. Pra, nëse vozitni, ka disa gjëra që duhet të mbani mend në mënyrë që të qëndroni të sigurt.

Frena dhe gaz shumë i ngadaltë

Pra, mendoni në lëvizje të ngadaltë dhe goditni frenat shumë më herët. Gjithashtu, mbani distanca edhe më të mëdha nga makinat përpara.

Kontrolloni gjithmonë sipërfaqen e rrugës

Nëse udhëtoni, rruga mund të ndryshojë. Kushtojini vëmendje shumë të madhe për të shmangur copa akulli ose pengesa të mundshme.

Kthesat më të ngadalta të jetës suaj

Këtu nuk frenoni gjatë kthimit. Shtypeni përpara se të fillojë kthesa.

Prisni më gjatë në semafor

Kur bëhet e gjelbër ose kur jeni në STOP, mos e filloni menjëherë. Prisni edhe pak për t’u siguruar që askush nuk do të vijë për shkak të mungesës së dukshmërisë.

/GazetaSinjali/