image "Veç me nejt n'kulm t'u ia lypë valët", qytetarët të frustuar me "VALA-n"- ankohen në komente

Kosovë

“Veç me nejt n’kulm t’u ia lypë valët”, qytetarët të frustuar me “VALA-n”- ankohen në komente

news image

Shërbimet e telefonisë mobile të kompanisë publike “VALA” kanë për misioni shtrirjen e rrjetit në tërë territorin e Kosovës, megjithëkëtë në disa vende prej vitesh nuk po mund t’ia dalin, madje në disa fshatra tanimë është komplet e papërdorshme, shkruan Gazeta Sinjali.

Dje gjatë ditës u raportua për probleme për të shfrytëzuar internetin 3g/4g të operatorit “Vala”.

Zëdhënësi i Telekomit të Kosovës, Fadil Lepaja ka pranuar se kanë pasur disa probleme me një platformë e cila ka afektuar shërbimet e internetit.

Ai gjithashtu deklaroi se ekipet teknike janë duke u marrë me problemin teksa theksoi se së shpejti do të tejkalohet dhe shtoi se problemi nuk ka qenë i përgjithshëm, pra nuk është afektuar pjesa e thirrjeve, mirëpo vetëm interneti 3g/4g.

“Prej orës 16:30 kemi pasur probleme me një platformë e cila ka afektuar shërbimet e internetit 3g/4g. Ekipet tona teknike, kujdestare janë duke u marrë me problemin dhe shpejt do të tejkalohet”- tha Lepaja.

Mirëpo njëjtë nuk thonë edhe qytetarët e Kosovës të cilët paguajnë për t’u shërbyer me “VALA-n”.

Në pyetjen e Sinjalit adresuar lexuesve të tij në rrjetin social “Facebook”, ku për 10 orë janë përgjigjur rreth 500 lexues, ata u shprehen tejet të zhgënjyer, ndërsa komente pozitive pati jashtëzakonisht pak.

https://www.facebook.com/GazetaSinjali/posts/pfbid07DmNn9eU6LamXeus3C3aaMGyddaX6AwVS4uJLYkdZSDy5ePEDTGp4UYuivNw68e9l?cft[0]=AZVRMM7tpMlLhnXEZ3h7ebheVW929PIYkMRzZwZlaMIl9ajOKoTV1zTQACF8TY-ZDz_EAjNnh4EA1Ng9bBjsL7NCVKJB6fCEhGoj_WrSzEk2XMHogy5XelSlwDaI7LE1VX–KNs3vOq4245yAoE04gM5K9BO11H6aFpGR14MXtbfHg&tn=%2CO%2CP-R

Disa nga komentet:

image 134
image 135
image 136
image 137
image 138
image 139
image 140
image 141
image 142
image 143
image 144
image 145

Gjithashtu, Sinjali pyeti edhe lexuesit në Viber, ku 90 për qind e tyre nga 127 votuesit u shprehen të pakënaqur me shërbimet e Operatorit Telefonik “VALA”. Kurse, 10 për qind e pjesëmarrësve në sondazh, shprehen të kënaqur me shërbimet e “VALA-s”.

vibde
image 146

Ankesat e dërguara në Viber.

/GazetaSinjali/