image Ushtria Amerikane furnizon me ujë ushtarët e saj në Kampin Nothing Hill në Veri
[wp-story id="814678"]

Siguri

Ushtria Amerikane furnizon me ujë ushtarët e saj në Kampin Nothing Hill në Veri

news image

Komanda Rajonale-Lindje zhvillon trajnimin e ngarkesës së jashtme për vërtetimin e koncepteve të qëndrueshmërisë.

Gjatë stërvitjes, ushtarët e Regjimentit të 1-131-të të Aviacionit, Task Force Yellowhammer të Gardës Kombëtare të Ushtrisë Alabama, sigurojnë paleta me ujë në shishe në helikopterët UH-60 dhe i transportojnë ata nga Kampi Bondsteel në Ushtarët amerikanë në Camp Nothing Hill afër Leposaviqit, Kosovë, njofton Komanda Rajonale Lindje e KFOR-it.

Kapiteni Jefferies, oficeri i Aviacionit të Brigadës RC-East dhe piloti i helikopterit, tha: se ky trajnim i specializuar është jashtëzakonisht i ndërlikuar për të ekzekutuar dhe kërkon që çdo anëtar i ekuipazhit të përfshirë të komunikojë në mënyrë efektive për të garantuar sigurinë e misionit. Trajnimi rutinë është themelor për të ruajtur aftësinë dhe gatishmërinë.

SIpas njofitmit të Ushtrisë Amerkani nga Kampi Bondsteel, transporti i jashtëm i ngarkesës, i njohur gjithashtu si ngarkesë me llastiqe, siguron çdo ngarkesë poshtë një helikopteri për të lëvizur nga një pikë në tjetrën. Transportimi i furnizimeve dhe pajisjeve me ngarkesë me llastiqe është i dobishëm kur kushtet e rrugës bëhen të pafavorshme, ose nevojitet një furnizim më i shpejtë.

Major Parks, zyrtar ekzekutiv për Regjimentin e 1-131-të të Aviacionit, deklaroi se trajnimi i ngarkesës së jashtme është një nga detyrat thelbësore të misionit të aviacionit që detyron ekuipazhet tona të përqendrohen në menaxhimin e energjisë së avionëve dhe koordinimin e avionëve.

“Task Force Yellowhammer ka kryer trajnime për ngarkesa të jashtme një herë në javë për muajin e kaluar, duke u njohur me mjedisin dhe duke punuar me njësitë e jashtme në terren. Ngarkimi i jashtëm shpesh përfshin transportimin e furnizimeve të qëndrueshme si ushqim, ujë ose furnizime mjekësore”, thuhet në njoftimin e Komandës Rajnale të Lindjes.

Ushtarët amerikanë në Camp Nothing Hill, kanë praktikuar muajin e fundit në operacionet e sulmit ajror në përgatitje për ngarkesën e sotme. Kapiteni Allwein, komandanti i kompanisë Bravo, 2-151 batalioni i këmbësorisë në Camp Nothing Hill, tha se dorëzimi i sotëm me të vërtetë frymëzoi djemtë tanë, ne kemi praktikuar dhe praktikuar, por sot e bëmë atë me të vërtetë, gjë që rriti besimin e tyre. Bonusi i shtuar rreth ditës së sotme ishte kur shkarkuam disa dhurata Krishtlindjesh dhe postë nga shtëpia.

Ai tha gjithashtu se pas ditës së sotme, kam besim se mund të trajtojmë çdo mision të ardhshëm sulmi ajror.

KFOR RC-East përfshin dhjetë vende partnere kontribuese të NATO-s. Misioni i saj është të mbajë një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe liri të lëvizjes për të gjitha komunitetet në Kosovë, siç mandatohet nga Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara e vitit 1999.

/GazetaSinjali/