image Trajkoviq e Judah polemizojnë për numrin e vogël të protesuesve pro-Ukrainës në Kosovë

Botë

Trajkoviq e Judah polemizojnë për numrin e vogël të protesuesve pro-Ukrainës në Kosovë

news image

Në sheshin “Skenderbeu”, dhjetra protestues kanë mbajtur në duar pankarta me mesazhe të ndryshme në përkrahje të popullit ukrainas.

Por, Rada Trajkoviq ka ironizuar me numrin e vogël të pjesëmarrësve në këtë protestë duke theksuar se më shumë kishte kamera televizive sesa të pranishëm.

Me gjithë fjalët e forta, pjesëmarrja shumë e ulët në protestën në Prishtinë në mbështetje të Ukrainës. Kamerat televizive ishin më shumë se të pranishmit. Udhëheqësit politikë të Kosovës kanë nxitur ndjenja antisllave dhe kjo mungesë e dukshme e solidaritetit me Ukrainën është pasojë e veprimeve të tyre”, shkroi ajo.

Ndërsa analisti britanik për çështje të Ballkanit, Tim Judah në replikë ndaj Trajkoviqit tha se arsyeja e numrit të vogël në protestë për Ukrainën mund të jetë pasi kjo e fundit nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës.

Me sa duket fakti që për arsyet e veta të dukshme (Krime, Donbas) Ukraina nuk e ka njohur Kosovën është gjithashtu një faktor i rëndësishëm”, tha ai.

Trajkoviq i kundërpërgjigjet Judah me pyetje: “A po thoni ju se kosovarët nuk duhet të ndjejnë empati me vuajtjet e ukrainasve nëse shteti i tyre nuk e njeh Kosovën?“.

/GazetaSinjali/