image Studenti serb që u dënua veç pse doli në protestë kundër Vuçiqit: Serbia po bëhet si Rusia e Putinit

Rajon

Studenti serb që u dënua veç pse doli në protestë kundër Vuçiqit: Serbia po bëhet si Rusia e Putinit

news image

Dimitrije Radovanoviq, student i vitit të parë në Fakultetin Juridik të Beogradit, i cili u dënua me arrest shtëpiak për pjesëmarrje në një protestë para Kuvendit të qytetit për shkelje të vullnetit zgjedhor të qytetarëve, tha se Serbia nuk është aq represive sa Rusia e Putinit, ku protestuesit kundër luftës çohen automatikisht në burg, por që “ngadalë po rrëshqet drejt kësaj”.

Radovanoviq, i cili është nën arrest shtëpiak në Konviktin Studentor Patris Lumumba në Beograd, tha për të përjavshmen NIN se qeveria lokale “nuk është forcuar ende aq”.

Ai tha se ka dalë në protestën e 24 dhjetorit të vitit të kaluar, e thirrur nga koalicioni “Serbia kundër dhunës”, “për të shprehur pakënaqësinë për vjedhjen flagrante dhe të paturpshme” në zgjedhjet e mbajtura shtatë ditë më parë.

I pyetur se si ai si avokat i ardhshëm e sheh shoqërinë në Serbi, Radovanoviq tha se “ndërgjegjësimi politik i njerëzve nuk është i zhvilluar”.

“Shumë gjëra kalojnë ashtu dhe nuk duhet. Është bërë normale të vjedhësh”, tha Radovanoviq.

I pyetur nëse ai ishte arrestuar më parë dhe nëse ishte në kundërshtim me ligjin, duke qenë se Gjykata e Lartë refuzoi ankesën e avokatëve të tij mbrojtës për t’u mbrojtur nga liria, Radovanoviq u përgjigj se nuk e kishte bërë dhe se “policët kanë asnjëherë e as legjitimuar”.

/GazetaSinjali/