image Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Radios - Sinjali

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Radios

news image

UNESCO e ka shpallur këtë festë për të promovuar radion si medium dhe të gjitha mundësitë që ajo ofron.

13 shkurti është zgjedhur pasi në këtë datë, në vitin 1946, Radio e Kombeve të Bashkuara ka emetuar programin e parë.

Ish-sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Ban Ki-moon kishte thënë se radioja argëton, edukon, informon, si dhe ndihmon në popullarizimin e ndryshimeve demokratike në gjithë globin. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: