image Si të nxisni ciklin menstrual përmes këtyre metodave natyrale, sipas të dhënave të fundit - Sinjali

Si të nxisni ciklin menstrual përmes këtyre metodave natyrale, sipas të dhënave të fundit

news image

Ka arsye të ndryshme pse një grua mund të dëshirojë të nxisë ciklin e saj menstrual.

Ndoshta ajo dëshiron që periudha e saj të përfundojë dhe të bëhet para një feste ose një rast të veçantë. Poashtu ajo ka një cikël të parregullt dhe dëshiron më shumë parashikueshmëri, në mënyrë që të mund të planifikojë një shtatëzani, shkruan burimi Healthline.

Një cikël tipik menstrual konsiderohet të jetë 21 deri në 35 ditë. Ndërsa, mungesa e menstruacioneve quhet amenorrhea.

Ekzistojnë disa shkaqe të mundshme të periudhave të vonuara ose të humbura duke përfshirë stresi, pesha e ulët ose e lartë e trupit, sindromi i vezores policistike, kontraceptivëve hormonalë, çështjet tiroide, menopauza ose dhe shtatëzania.

Ciklin menstrual mund të përshpejtohet në disa mënyra me bazë natyrale të cilat mund të mos i keni ditur:

Besohet se vitamina C, e quajtur edhe acidi askorbik, mund të shkaktojë periudhën tuaj menstruale.

Mendohet se vitamina C mund të ngre nivelin e estrogjenit tuaj dhe nivelet më të ulëta të progesteronit. Kjo bën që mitra të kontraktohet dhe rreshtimi i mitrës të prishet, gjë që çon në fillimin e menstruacioneve.

Ananasi është një burim i pasur i bromelinës, një enzimë që besohet se ndikon në estrogjenin dhe hormonet e tjera.

Një studim i vitit 2017 sugjeron që bromelina mund të ndihmojë në uljen e inflamacionit. Kjo do të thotë se mund të ndihmojë shkaqet e periudhave të parregullta që lidhen me inflamacionin.

Xhenxhefili është një ilaç tradicional për shkaktimin e periudhave menstraule dhe besohet se shkakton kontraktime të mitrës.

Majdanozi përmban nivele të larta të vitaminës C, si dhe apiole, të cilat mund të ndihmojnë për të stimuluar kontraktimet e mitrës.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin