image Seanca ndaj Calit, gjyqtarja: Specialja s’është kundër UÇK-së, u themelua nga Kuvendi i Kosovës

Drejtësi

Seanca ndaj Calit, gjyqtarja: Specialja s’është kundër UÇK-së, u themelua nga Kuvendi i Kosovës

news image

Seanca përfundimtare ndaj Salih Mustafës, komandant Calit, ka filluar pak më parë, ku pritet të shpallet aktgjykimi ndaj akuzave të ngritura ndaj ish-komandantit të Calit.

Gjyqtarja e Dhomave të Specializuara, para se të lexonte aktgjykimin, ka mbajtur një fjalim të shkurtër, ku theksuar se Specialja është themeluar nga Kuvendi i Kosovës.

Duke se ka konceptime të gabuara se këto akuza u ngritën kundër UÇK-së apo të gjithë popullit të Kosovës. Nuk ka asgjë më larg të vërtetës se kjo. Ishte pikërisht populli i Kosovës përmes Kuvendit që zgjodhi të krijonte dhe t’i jepte kompetenca këtij institucioni. Gjithashtu përgjegjësia penale para Dhomave të Specializuara është vetëm në individuale.” – theksoi ajo.

/GazetaSinjali/