image Sa shpesh bëjnë marrëdhënie seksuale çiftet e martuara? Dalin statistikat - Sinjali

Sa shpesh bëjnë marrëdhënie seksuale çiftet e martuara? Dalin statistikat

news image

Nëse jeni i martuar, por jo plotësisht i kënaqur me jetën tuaj seksuale në këtë fazë, ka kuptim të pyesni veten se cili është numri normal i marrëdhënieve seksuale me partnerin tuaj.

Gjëja më e rëndësishme për t’u theksuar për një çështje të tillë është se frekuenca normale seksuale përcaktohet nga ajo që çiftet bien dakord si diçka të kënaqshme.

Statistikat

Sipas të dhënave nga 660 persona të martuar nga Anketa e Përgjithshme Sociale 2018, të cilët ndanë detaje rreth shpeshtësisë së marrëdhënieve të tyre seksuale në vitin e kaluar:

  • 25% bënin seks një herë në javë
  • 16% bënin seks dy deri në tre herë në javë
  • 5 % kanë bërë seks katër ose më shumë herë në javë
  • 17% kanë bërë seks një herë në muaj
  • 19% kanë bërë seks dy deri në tre herë në muaj
  • 10% nuk ​​kanë pasur seks në vitin e kaluar
  • 7% kanë bërë seks një ose dy herë në vitin e kaluar
  • 10% nuk ​​kishin kryer marrëdhënie seksuale në 12 muajt e fundit.

Sa shpesh çiftet e martuara bëjnë seks sipas moshës

Në vitin 2013, një studim i më shumë se 8,000 njerëzve mbi 50 vjeç nga sociologët Pepper Schwartz dhe James Witte zbuloi se 31% e çifteve bënin seks disa herë në javë. 28% bënin seks disa herë në muaj, 8% një herë në muaj dhe 33% bënin seks rrallë ose aspak.

Sa shpesh duhet të bëjnë seks?

Nuk ka një numër ideal se sa herë një çift duhet të bëjë seks, pasi nevojat dhe dëshirat e secilit ndryshojnë sipas bindjeve të tyre personale.

“Frekuenca me të cilën ‘duhet’ të kontaktojë një çift është ajo për të cilën të dy bien dakord bazuar në nevojat e tyre personale dhe nivelet e dëshirave. Unë do të hezitoja të sugjeroja një numër specifik pasi nuk ka një raport të mirë për të gjithë popullsinë. “Kur njerëzit përdorin statistika për të përcaktuar shpeshtësinë seksuale, ato përforcojnë të ashtuquajturin ‘efekt seksual’, që ka të bëjë vetëm me përmbushjen e kërkesave sociale dhe jo me dëshirën reale”, tha Fogel Mersy.

Megjithatë, një studim i fundit i publikuar në Social Psychological and Personality Science zbuloi se çiftet janë më të lumtur kur bëjnë seks rreth dy herë në javë. Vihet re se, të paktën sipas këtyre gjetjeve, lumturia në marrëdhënie zvogëlohej kur marrëdhëniet seksuale kryheshin më rrallë.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin