image Qiprioti mban 319 gota verë në kokë teksa kërcen - VIDEO

Qesharake

Qiprioti mban 319 gota verë në kokë teksa kërcen – VIDEO

news image

Një banor i Qipros vuri në provë një aftësi që e ka kultivuar prej afro 30 vjetësh, duke balancuar 319 gota vere në kokë dhe duke thyer rekordin botëror.

Aristotelis Valaoritis, 62 vjeç, është këshilltar sigurie gjatë ditës dhe që nga viti 1995 ai ka marrë dritën e hënës si një “valltar xhami”, duke kryer rutina kërcimi teksa balancon gotat e verës në kokë.

Valaoritis, i cili tregon rregullisht aftësitë e tij në restorante dhe ngjarje, u përpoq të regjistronte Rekordin Botëror Guinness për shumicën e gotave të verës të balancuara në kokë.

Ai arriti të balancojë 319 gota, duke thyer rekordin e mëparshëm prej 270, i cili u vendos nga qiprioti Ntinos Kkanti në vitin 2022.

Rekordi kërkoi që Valaoritis të mbante syzet të balancuara për të paktën 10 sekonda, një qëllim që ai dyfishoi — teksa kërcente.

“Më pëlqen ta bëj këtë”, tha ai për Guinness World Records. “Unë shoh fytyrat e spektatorëve plot tension dhe agoni sikur po shohin një film”.

Valaoritis deklaroi se planifikon të provojë më shumë rekorde botërore për balancimin e llojeve të ndryshme të xhamit në kokën e tij.

/GazetaSinjali/