image Pse nuk lejohet të buzëqeshni në foton e pasaportës?
[wp-story id="814678"]

Fakte

Pse nuk lejohet të buzëqeshni në foton e pasaportës?

news image

Të keni flokët larg fytyrës dhe të mos buzëqeshni janë vetëm dy nga rregullat që duhet që një pasaportë të jetë e vlefshme.

Në vitin 2005 shërbimi i pasaportave në Mbretërinë e Bashkuar ndaloi buzëqeshjen në fotot e pasaportave për shkak të teknologjisë së re biometrike brenda pasaportës.

Një zëdhënës i Office Home tha për BBC: Kur goja është e hapur mund të krijojë vështirësi për teknologjinë e njohjes së fytyrës në mënyrë efektive.

Kjo ndodh sepse skanimet biometrike të fytyrës zakonisht identifikojnë 14-20 pika në fytyrën tuaj (buzë, hundë, sy, etj.)

Pozicioni i fytyrës tuaj zhvendos ato pika dhe mund të shkaktojë vështirësi për të identifikuar se kush jeni.

/GazetaSinjali/