image Përfundon për këtë javë gjykimi ndaj Thaçit, seanca vazhdon më 28 gusht

Drejtësi

Përfundon për këtë javë gjykimi ndaj Thaçit, seanca vazhdon më 28 gusht

news image

Sot ka përfunduar dëshminë e saj dëshmitarja e 17-të në rastin e krerëve të UÇK-së në Hagë.

Dëshmitarja e 17-të me radhë, Dragica Bozhaniq, ka përfunduar me përgjigjet e saj më shpejt se që ishte planifikuar.

Gjykimi në këtë rast ka përfunduar dhe pritet të vazhdojë më 28 gusht.

Gjatë kësaj javë janë dëgjuar 2 dëshmitarë.

Çka tha ajo gjatë dëshmisë:

Ajo  ka pretenduar se që nga koha e luftës nuk i kishte parë më bashkëshortin dhe djalin dhe se UÇK-ja ka gisht në zhdukjen e tyre.

Dëshmitarja serbe e ka pranuar se para sulmit nga pjesëtarët e UÇK-së, serbët civilë të asaj ane, ishin armatosur nga Serbia.

Kjo pasi Gregory Kehoe, avokati i ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi e ka pyetur teksa e ka përballur edhe me disa deklarata të kaluara.

Ai e ka pyetur për armatimin që kishin serbët e asaj zone dhe a e kishin marrë nga forcat serbe.

Dëshmitarja serbe e ka pranuar se para sulmit nga pjesëtarët e UÇK-së, serbët civilë të asaj ane, ishin armatosur nga Serbia.

Bozhaniq e ka pohuar faktin se serbët në fshatin e saj, Zoqisht, ishin të armatosur.

“Kur filluan të shtenat ju e kuptuat që serbët kishin armë më vete?”, pyeti Kehoe, ndërkaq përgjigja e Bozhaniq ishte “Po”.

Ajo madje ka thënë se serbët civilë kishin edhe jelekë ushtarakë me vete.

Në këtë proces gjyqësor deri tani janë dëgjuar gjashtëmbëdhjetë dëshmitarë të ZPS-së, vetëm dy prej tyre pa masa mbrojtëse dhe në seanca të hapura për publikun.

Gjykimi ndaj Thaçit dhe të tjerëve ka nisur me 3 prill me deklaratat hyrëse ku të gjithë janë deklaruar të pafajshëm për akuzat për krime të pretenduara të luftës.

/GazetaSinjali/