image Për tetë muaj KEDS realizoi më shumë se 55 mijë kontrolle për keqpërdorime të energjisë elektrike

Kosovë

Për tetë muaj KEDS realizoi më shumë se 55 mijë kontrolle për keqpërdorime të energjisë elektrike

news image

Keqpërdorimi ose vjedhja e energjisë elektrike vazhdon të mbetet një fenomen i shëmtuar në shoqërinë tonë. Edhe pse falë investimeve qindra milionëshe në rrjet dhe luftës së pa kompromis të KEDS-it për luftimin e keqpërdorimit të energjisë elektrike, kjo dukuri vazhdon të jetë shqetësuese.

Vetëm përgjatë periudhës janar-gusht 2023, KEDS ka realizuar më shumë se 55,000 kontrolle për të evidentuar keqpërdorimet/vjedhjet e energjisë elektrike, prej të cilave afër 4,500 raste janë identifikuar si keqpërdorime. KEDS ka shtuar prezencën e ekipeve të kontrollit në terren me qëllim të minimizimit të humbjeve në rrjet, duke realizuar kontrolle në baza ditore në tërë territorin e Kosovës.

Këto kontrolle-të domosdoshme për identifikimin e keqpërdoruesve të energjisë elektrike, janë dëshmi se keqpërdorimet e tilla janë të papranueshme dhe të dënueshme sipas Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Në periudhën janar-gusht 2023, Zyra Ligjore e KEDS ka dorëzuar afër 1,500 kallëzime penale në gjykatat kompetente të Kosovës.

KEDS mbetet i përkushtuar që të vazhdojë luftën ndaj keqpërdoruesve të energjisë elektrike, dhe i siguron ata se posedon mjete të sofistikuara për identifikimin e tyre.

Keqpërdorimi i energjisë elektrike është i dënueshëm sipas ligjeve në fuqi të Republikës së Kosovës. Raportojeni keqpërdorimin e energjisë elektrike përmes Qendrës së Thirrjes në numrin pa pagesë: 0800 791 00, përmes e-mailit, rrjeteve sociale ose në zyrat tona. Raportimi juaj mbetet konfidencial!

Bëhu pjesa më e mirë e shoqërisë kosovare, raportoje të keqen!

Telefono në: 0800 791 00

E-mail adresa: [email protected]

/GazetaSinjali/