image Pas largimit nga Komuna e Zveçanit, KFOR-i vazhdon patrullimin në zonë: Po punojmë ngushtë me Policinë e Kosovës

Siguri

Pas largimit nga Komuna e Zveçanit, KFOR-i vazhdon patrullimin në zonë: Po punojmë ngushtë me Policinë e Kosovës

news image

KFOR-i sot gjatë ditës ka deklaruar se po vazhdon të zbatoj mandatin e tij, bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme.

Pasi deklaruan se vlerësojnë se në Komunën e Zveçanit tashmë gjendja është stabile, Njësitë nga Batalioni i Forcave Rezervë Operacionale të misionit të tij nuk do të jetë më i pranishme në ndërtesën e kësaj komune.

“Gjendja në komunën e Zveçanit është stabilizuar. Si rezultat, njësitë nga Batalioni i Forcave Rezervë Operacionale të misionit të KFOR-it të udhëhequr nga NATO nuk do të jenë më të pranishme në ndërtesën e komunës”, u tha në njoftim.

KFOR tha se do të vazhdojnë patrullimet e rregullta në zonë, duke ritheksuar koordinimin me Policinë e Kosovës dhe EULEX-in.

“KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.”

Megjithatë, pak orë para njoftimit të KFOR-it për gjendje të stabilizuar në Zveçan, Policia e Kosovës ka hapur rast për “nxitje të urrejtjes, përçarje dhe mosdurim”, pasi disa persona ende të paidentifikuar dyshohet se kanë djegur flamurin e Kosovës, në afërsi të kësaj komune.

Lajmin e ka konfirmuar zëvendësdrejtori i Policisë në veri, Veton Elshani, i cili ka bëri të ditur se për kryerjen e një akti të tillë dyshojnë në tre të mitur.

“Po. Pak më larg Komunës ka qenë.. Nja tre të rinj, sipas gjasave të mitur…”, tha Elshani.

Nga vendi i ngjarjes, organet e hetuesisë kanë kryer ekzaminimet e nevojshme, për të zbardhur rrethanat në të cilat ka ndodhur rasti dhe për të arritur që të identifikohen personat e dyshuar.

/GazetaSinjali/