image Objekti i parë që arriti në Hënë - Sinjali

Objekti i parë që arriti në Hënë

news image

Raketa ruse Luna 2, më 12 shtator të vitit 1959, përplaset në sipërfaqen e Hënës, duke u bërë objekti i parë i prodhuar nga njeriu që prek Hënën.

Prova e Bashkimit Sovjetik bie në Hënë dhe bëhet objekti i parë që arrin atë largësi.

Ndërsa, në korrik të vitit 1969 ishte Neil Armstrong i pari që vuri këmbën në Hënë, i cili u dërgua nga Apollo 11./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin