image Nga nesër mund të aplikoni për termin në ambasadën gjermane për viza pune, por ka një kusht - Sinjali

Nga nesër mund të aplikoni për termin në ambasadën gjermane për viza pune, por ka një kusht

news image

Ambasada gjermane në Kosovë ka dhënë një lajm të mirë për të gjithë qytetarët e interesuar për të punuar në Gjermani, raporton Gazeta Sinjali.

Kjo ambasadë ka njoftuar se nga nesër, 1 korrik 2021, të interesuarit mund të regjistrohen sërish në listën e pritjes për caktimin e një termini.

Mirëpo, për ta bërë një gjë të tillë, ambasada gjermane ka vendosur një kusht.

Aplikantët duhet të jenë plotësisht të vaksinuar kundër COVID-19.

“‘Rregullorja për Ballkanin Perëndimor’ e rinovuar, ka hyrë në fuqi më 1 janar 2021. Me këtë, shtetasit e Kosovës do të kenë qasje të privilegjuar në tregun e punës në Gjermani deri më 31 dhjetor 2023. Më 1 gusht 2021 shqyrtimi i kërkesave për viza të tilla për personat nga Kosova që janë plotësisht të vaksinuar kundër COVID-9 do të jetë sërish i mundur”, thuhet në njoftim.

Udhëzime të rëndësishme:

– Ju lutemi të regjistroheni vetëm nëse tashmë e keni kompletuar dokumentacionin e nevojshëm dhe keni marrë të paktën një dozë të vaksinës.

Shtyerja e termineve për një muaj të mëvonshëm nuk është e mundur.

– Regjistrimi i kërkesës së re për caktimin e një termini është i domosdoshëm. Regjistrimet sipas Rregullores së vjetër për Ballkanin Perëndimor nuk janë më valide.

– Lista e pritjes për regjistrimin e kërkesës për termine të lira për muajin vijues do të hapet çdo muaj. Nëse nuk keni sukses, keni mundësi të regjistroheni në muajin vijues.

– Në momentin e parashtrimit të kërkesës për vizë duhet të dorëzohet dokumentacioni mbi statusin e vaksinimit. Për udhëtimet hyrëse kërkohet një dëshmi mbi vaksinimin e plotë dhe të bërë të paktën 14 ditë më parë me një nga vaksinat e aprovuara në Gjermani.

Informata më të hollësishme gjeni në faqen e internetit:https://pristina.diplo.de/…/fillimi-i-punesimit…/1767176./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin