image Myslimanët britanikë që shkojnë në Haxh mund të humbasin paratë e tyre

Botë

Myslimanët britanikë që shkojnë në Haxh mund të humbasin paratë e tyre

news image

Myslimanët britanikë që shpresojnë të bëjnë një pelegrinazh në Mekë janë në rrezik të humbasin mijëra paund, pasi qeveria saudite ka zbatuar rezervimin online.

Pelegrinëve u është thënë të përdorin një faqe interneti për t’u regjistruar dhe se do të bëhet shorti për të zgjedhur se kush do të shkojë në Haxh.

Disa kanë rezervuar tashmë me operatorët turistikë të Haxhit dhe mund të humbasin paratë e tyre, shkruan BBC.

Haxhi është një kërkesë fetare, për të gjithë myslimanët që mund ta përballojnë atë.

Është një nga pesë shtyllat e Islamit së bashku me pesë namazet ditore, agjërimin, bamirësinë dhe besimin në Zotin (Allahun) dhe në Muhamedin si profet.

Kostoja e udhëtimit një herë në jetë varion nga rreth 6,000 £ në më shumë se 10,000 £ dhe shumë myslimanë shpenzojnë vite duke kursyer për të.

/GazetaSinjali/