image Mësohet se me çfarë rregulla do të mbahet këtë vit Eurovizioni - Sinjali

COVID-19

Të infektuar

97.996

Të shëruar

82.064

Të vdekur

1.988

Mësohet se me çfarë rregulla do të mbahet këtë vit Eurovizioni

news image

Edhe pas shumë diskutimeve është vendosur që të mbahet këtë vit festivali evropian i këngës.

Mirëpo, këtë vit Eurovizioni do të zhvillohet më ndryshe për shkak të koronavirusit.

Se këtë vit do të mbahet Eurovizioni e konfirmoi Martin Osterdahl, Mbikëqyrës Ekzekutiv i Këngës Eurovizion.

Konkursi i Këngës Eurovizion patjetër do të bëjë kthimin e tij të mirëpritur këtë maj, megjithë pandeminë, por, në rrethanat mbizotëruese, është për fat të keq e pamundur të mbajmë ngjarjen në mënyrën siç jemi mësuar”, tha Martin Osterdahl.

Festivali parashihet të mbahet në Roterdam në datat 18, 20 dhe 22 maj, sipas skenareve B, C dhe D.

Cka përfshijnë këto skenare?

Skenari B:

•Të gjithë që marrin pjesë në Konkursin e Këngës Eurovision në Ahoy Arena të Roterdamit do të duhet të praktikojnë distancimin shoqëror.

• Masat e rrepta të shëndetit dhe sigurisë (përfshirë testimin e shpeshtë të COVID) do të ishin në vend. Do të respektohet një protokoll për të mbrojtur artistët, delegacionet dhe ekuipazhin brenda dhe jashtë faqes.

• Nëse ka ndonjë delegacion që nuk mund të udhëtojë në Roterdam, artistët e tyre do të interpretojnë ” live ” me një shfaqje të regjistruar që përdoret në festival

• Ata që mund të udhëtojnë në Roterdam do të interpretojnë këngët e tyre drejtpërdrejt në skenë.

• Do të ketë 9 shfaqje (6 prova veshjesh, 2 gjysmë-finale dhe një finale të madhe), ose pa publik ose me një audiencë të reduktuar për të lejuar distancën shoqërore. Kapaciteti përfundimtar do të varet nga udhëzimet e qeverisë lokale.

• Do të ketë aktivitete në qytetin e Roterdamit të mbajtura në një mënyrë të sigurt dhe të përgjegjshme.

Skenari C:

• Një Konkurs Këngësh në Eurovision, nga Ahoy Arena i Roterdamit, por asnjë delegacion ose artist nuk do të udhëtojë në Roterdam.

• Pritësit dhe aktet e intervalit do të jenë akoma të drejtpërdrejta nga Ahoy.

• Shfaqjet e GJITHA pjesëmarrësve do të jenë “live “.

• Masat e rrepta të shëndetit dhe sigurisë (përfshirë testimin e shpeshtë të COVID) Do të respektohet një protokoll për të mbrojtur ekuipazhin brenda dhe jashtë vendit.

• Do të ketë 9 shfaqje (6 prova veshjesh, 2 gjysmë-finale dhe një finale të madhe), ose pa publik ose me një audiencë të reduktuar për të lejuar distancën shoqërore.

• Kapaciteti përfundimtar do të varet nga udhëzimet e qeverisë lokale.

• Do të ketë aktivitete të reduktuara në qytetin e Roterdamit të mbajtura në një mënyrë të sigurt dhe të përgjegjshme.

Skenari D:

• Një Konkurs Këngësh në Eurovision pa audiencë dhe aktivitete

• Shfaqjet e të gjithë pjesëmarrësve do të jenë të regjistruara “live”

• Do të ketë 9 shfaqje (6 prova veshjesh, 2 gjysmë-finale dhe një finale të madhe), por jo audiencë./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: