image McAllister: BE të hap negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut - Sinjali

McAllister: BE të hap negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

news image

Kryetari i Komitetit të Punëve të Jashtme në Parlamentin Evropian, David McAllister, u shpreh se Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut i kanë përmbushur kushtet për hapjen e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Bashkimi Evropian nuk ka kohë për të humbur për çeljen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut pasi të dy vendet i kanë përmbushur kushtet”, ka thënë ai.

“Shqipëria ka arritur progres të konsiderueshëm dhe po vë në zbatim reforma thelbësore, si procesi i Vettingut. Si miq të vërtetë të Shqipërisë ne flasim dhe për mangësitë”, ka shtuar McAllister. TcH

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin