image Kohëzgjatja e marrëdhënies seksuale: Sa minuta konsiderohen ideale? - Sinjali

Kohëzgjatja e marrëdhënies seksuale: Sa minuta konsiderohen ideale?

news image

Tre deri në 13 minuta konsiderohet kohëzgjatje normale për një marrëdhënie seksuale, sipas një studimi te çiftet heteroseksuale nga pesë vende të ndryshme  të botës.

Ndërsa një studim tjetër pohon se gratë duan mesatarisht 13.41 minuta për të arritur orgazëm gjatë seksit.

Mesatarisht, gratë dhe burrat në një lidhje raportojnë se  seksi para martese  zgjat  11 deri 13 minuta.

Përjashtim nga ky rregull janë marrëdhëniet e të njëjtit seks: Një studim i vitit 2014 zbuloi se koha mesatare e seksit midis grave në marrëdhëniet e të njëjtit seks ishte 35-40 minuta, krahasuar me marrëdhënien seksuale midis burrave  15-30 minuta.

Gati 20% e grave në marrëdhënie të të njëjtit seks raportuan se kishin bërë seks për të paktën një orë.

A ka një kohëzgjatje ideale në seks?

Në fakt, nuk ka kohëzgjatje ideale për seksin përveç asaj që i bën të gjithë të ndihen më mirë. Ekspertët thonë se mesatarisht shtatë deri në 13 minuta është një kohëzgjatje normale, një deri në dy minuta konsiderohet “shumë pak”, tre deri në shtatë minuta konsiderohet “kohë e mjaftueshme” ndërsa  10 deri në 30 minuta konsiderohen “shumë”.

Megjithatë, shifrat ndryshojnë nga sondazhi në sondazh: Në  një studim të vitit 2010 me 300 çifte të martuara heteroseksuale, gratë donin që seksi  të zgjaste mesatarisht 16 minuta.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin