image Kulla më e lartë në botë prej druri do të ndërtohet në Australi

Art & Dizajn

Kulla më e lartë në botë prej druri do të ndërtohet në Australi

news image

Australia Perëndimore së shpejti mund të jetë shtëpia e ndërtesës më të lartë prej druri në botë, pasi autoritetet në Perth planifikojnë një kullë “hibride” 191.2 metra të lartë ndërtuar duke përdorur lëndë druri masive.

Të enjten, Paneli i Vlerësimit të Përbashkët të Zhvillimit, Inner-South të Perthit (JDAP) miratoi propozimin e Grange Development për rrokaqiellin, i quajtur aktualisht ndërtesa C6, e cila do të ishte gati dy herë më e lartë se mbajtësi aktual i rekordit.

Zhvilluesit thonë se 42% e kullës së propozuar do të ndërtohet nga druri, me shtyllat dhe bërthamën prej betoni të përforcuar.

Nëse përfundon, ndërtesa e lartë do të tejkalojë ndërtesën hibride më të lartë në botë, kullën Ascent në Milwaukee, Wisconsin, e cila qëndron në 25 kate ose 86 metra (284 këmbë), sipas Këshillit për Ndërtesat e Larta dhe Habitatin Urban. Struktura e propozuar, e vendosur në Charles Street në South Perth, do të jetë gjithashtu më e lartë se Shtabi i ardhshëm i Atlassian nga druri hibrid në Sydney, i cili është gati të marrë rekordin nga Ascent, por ende nuk është përfunduar.

Ashtu si Atlassian, kulla e propozuar C6 do të kombinojë trarët e laminuar prej druri me një ekzoskelet çeliku për të mbështetur strukturën.

/GazetaSinjali/