image Krahasimi i fuqisë ushtarake të Ukrainës dhe të Rusisë, dallim i madh - Sinjali

Krahasimi i fuqisë ushtarake të Ukrainës dhe të Rusisë, dallim i madh

news image

Një raport i Global Firepower krahason fuqinë ushtarake të Ukrainës dhe të Rusisë.

Sipas këtij raporti, Rusia ka 850 mijë trupa ushtarake aktive, kurse Ukraina vetëm 200 mijë.

Ndërsa për nga numri i rezervistëve dy shtetet kanë numër të njëjtë.

Rusia në anën tjetër ka 1,511 aeroplanë luftarakë, kurse Ukraina 98 të tillë.

Numri i tankeve që posedon Rusia është 12 mijë e 420 ndërkaq Ukraina ka 2 mijë e 596 tanke.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin