image KMDLNJ: Gjendja shëndetësore e Hysni Gucatit nuk është e mirë, po bëhet shkelje e të drejtave të njeriut
[wp-story id="814678"]

Sociale

KMDLNJ: Gjendja shëndetësore e Hysni Gucatit nuk është e mirë, po bëhet shkelje e të drejtave të njeriut

news image

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, ka bërë të ditur se ish-kryetari i OVL e UÇK-së, Hysni Gucati nuk është në gjendje të mirë shëndetësore.

Kjo u bë e ditur nga familjarët e ish-kreut të OVL-UÇK-së, teksa KMDLNj ka thënë se Gucati nuk ishte lejuar të vizitohej as nga familjarët e tij.

“Mbrëmë, nga familjarë të Hysni Gucatit KMDLNj është informuar se gjendja shëndetësore e Hysni Gucatit nuk është e mirë dhe se përkeqësimi është pasojë e një intervenimi kirurgjik të komplikuar pas të cilit ishte edhe një intervenim tjetër kirurgjik që zgjati tre orë”.

Në rastin e Hysni Gucatit, KMDLNj, vlerëson se ka shkelja flagrante të të drejtave të njeriut përkatësisht mosdhënia e shërbimeve shëndetësore me kohë sikur që edhe mosdhënia e mundësive e trajtimit mjekësor jashtë qendrës ku mbahet tani.

/GazetaSinjali/