image Kështu mund ta hapni një kënaçe të konservuar në raste urgjente - Sinjali

COVID-19

Të infektuar

97.996

Të shëruar

82.064

Të vdekur

1.988

Kështu mund ta hapni një kënaçe të konservuar në raste urgjente

news image

Duhet të keni kujdes, këto metoda të hapjes së kënaçeve të konservuara, megjithëse janë të dobishme në situata të caktuara, krijojnë një teh të mprehtë dhe të copëtuar në kapak.

Përdorni një kujdes të jashtëzakonshëm kur ekzekutoni ndonjë nga këto metoda – rekomandohet mbajtja e dorezave të sigurisë që kanë rezistencë në prerje.

Lugë

Me kyç të fortë dhe një lugë të fortë, duhet të jeni në gjendje të hiqni kapakun nga produktet tuaja të konservuara.

Mbërtheni lugën fort në grushtin tuaj, dhe fërkojeni majën mbrapa dhe me radhë përgjatë buzës së kapakut. Lëvizja hollon shpejt metalin dhe luga do të shpojë një vrimë përmes kapakut.

Thika e kuzhinierit

Me pak praktikë, do të zbuloni se thika e një kuzhinieri mund të jetë një pajisje relativisht e sigurt për hapjen e kënaçeve.

Mbërtheni thikën në mënyrë të sigurt nga doreza me gishtin tuaj të madh. Një shtytje e fortë poshtë duhet të shpojë kapakun e kënaçes. Përsëriteni lëvizjen rreth kapakut.

Betoni

Nëse dhoma juaj e sigurt në bodrum ka beton, ju jeni me fat – nuk ju duhen as mjete për të hapur kënaçet!

Thjesht fërkoni majën e kënaçes me beton për të konsumuar buzën e kapakut. Kur shihni lagështi në kapak shtrydhni kutinë dhe kapaku do të dalë./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin