image KEDS njofton se në cilat vende nuk do të ketë rrymë nesër - Sinjali

KEDS njofton se në cilat vende nuk do të ketë rrymë nesër

news image

KEDS-i ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të bëhet për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë nga KEDS:

13.04.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Llapushnik (kodi 16023003) prej orës 10:00 -10:30 dhe nga ora 14:00-14:40

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e re.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Shpk “Graniti&Co”-Kleqkë (kodi: 16023003229) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Novosellë- trafoja e vjetër (kodi:16023003072) prej orës 10:00 deri në ora 14:40

TS 10/04 kV Divlak (kodi: 16023003074) prej orës 10:00 deri në ora 14:40

TS 10/04 kV Kleqkë e re (kodi: 16023003194) prej orës 10:00 deri në ora 14:40

Vendet: Kleqkë, Graniti&Co, Novosellë dhe Divlak.

Arsyeja: Vendosja e nëntë (9) shtyllave të betonit TM me konzolla dhe si dhe e përçueseve ekzistues në segmentin Novosellë- Kleqkë.

3.

TS 35/10kV Koliq do të ndërprehet:

LP 10kV Keqekollë Hajkobillë (kodi:14016004 ) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10kV Llausha (kodi: 74000011 ) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: rrugët: Ali Gashi (një pjesë), Azem Bejta, Azem Galica-Saraj, Afër Stadionit (një pjesë), Bajram Zena-Saraj, Ilaz Kodra (një pjesë), Kuvendi i Kaçanikut-Saraj (një pjesë), Nëna Tereza-Saraj, Rasim Kiqina (një pjesë), Likuiduesit e Shtabit 1945-Saraj (një pjesë), Nak Berisha-Lagjja II (një pjesë) dhe Ulpiana (një pjesë); Fshatrat: Llaushë, Llaushë, Llaushë-Lagja Geci dhe Lagja Rrecaj (një pjesë) dhe Polac (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit – mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i transformatorit të nën-ngarkuar.

2.

Nga NS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10kV Tërnavci (kodi: 74000012 ) prej orës 12:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Klinë e Ulët, Klinë e Mesme, Klinë e Epërme, Tërnavc (lagjja: Deliu, Dibrani, Fazliu, Gashi, Haxhiu, Hyseni, Syla, Tahiraj dhe Voca) dhe Kuqicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventiv, ndërrimi i transformatorëve të mbingarkuar.

3.

Nga NS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10kV Sitnica (kodi: 70000103) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: Afrim Zhitia, Agim Ramadani, Agim Hajrizi, Avni Shabani, Besim Nuka, Brigada 141 (një pjesë), Bushatasit (një pjesë), Evlia Çelebia, Kumanovska, Kemajl Ataturku, Rexhep Mitrovica (një pjesë), Selim Berisha (një pjesë), Shemsi Ahmeti, Zelengora (një pjesë), Sheshi Mehë Uka (një pjesë), Sheshi Isa Boletini (një pjesë), Sheshi Adem Jashari (një pjesë) dhe Sheshi Agim Hajrizi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, kontrollimi shtimi vajit TS, rregullimi ndarësve të TS Azbest 1 dhe 2.

Pejë

1.

Nga TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

LP 10kV Onix (kodi: 50052006) ) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërd dhe Tomoc si dhe Brre-Onix-Solar.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit,ndërrimi i shtyllave të thyera.

Kemi burim të energjisë së ripërtërtshme Onix-Solar.

Prizreni

1.

Nga TS 35/10kV Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Poslishta (Kodi: 30035006) nga ora 08:00 deri 11:00

Vendet: Poslishtë, Grazhdanik, Kobi I, Kobi II, Gurthyesi Renelual Tahiri, Poslishti I, Poslishti II, Vlashna I, Vlashna II dhe Murademë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga NS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Malësia e Re (kodi: 31000030) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: 222 Ali Pashë Tepelena (një pjesë) dhe Tranzit (një pjesë); fshatrat: Korishë (një pjesë), Legjendë, Lubizhdë (një pjesë), Lutogllavë, Malësi e Re dhe Petrovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

Gjilan

1.

Nga NS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

LP 10kV Rogana (kodi: 62000012) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Hodonc, Karaçevë e Poshtme, Karaçevë e Epërme, Katushnicë (një pjesë) dhe Rogaçicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e ndarësit linjor në degëzimin për Behovite.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Bibaj H04 – do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shtërpce (kodi 400440) – H02 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 4 dalje 35kV të HC Matkos Group (kodi 400442,400443, 400444 dhe 400445) prej orës 10:30 deri në ora 14:30.

Vendet: Shtërpce dhe një pjesë e fshatit Berevcë, Brezovica, Jazhincë, Sevcë, Vrbeshticë dhe Vikendicat, Fabrika në Shtërpce, Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovce (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushice dhe Viqë, Narcisi, Molika në Brezovicë dhe Vikendicat në Sharr.

Pa tension mbesin: HC – Brezovicë – Matkos Group dhe HC – Viçë – Matkos Group.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, testimi i SCADA-s ne stabilimentin HC-Viqa dhe ndërrimi i shkarkuesve të mbitensionit 35 [kV] në ardhje, TR – 1 dhe TR – 2.

14.04.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS.10/04kV Lagja e spitalit 5 (Kodi: 19000078102) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: TS Lagja e spitalit 5

Arsyeja: Kyçjet shtëpiake në panele të tensionit të ulët.

2.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS.10/04kV ART CONSTRUCTION (Kodi: 19000078253) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: TS Faton Sinani “ART CONSTRUCTION”

Arsyeja: Kyçjet shtëpiake në panele të tensionit të ulët.

3.

Nga NS 110/10[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Bajram Hoxha”HOXHA” (kodi: 19000076180) prej 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Objekte banesore në rr.Beqir Kastrati.

Arsyeja: Ndërrimi i panelit të tensionit të ulët 0.4kV.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

LP 10kV j25 Xhamia e Llapit 1 (kodi: 13000013) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:10 dhe nga ora 20:50 deri 21:00

Vendet: Xhamia e Llapit I, Lidhja e Dytë e Prizrenit, Sh.F. Emin Duraku, Spitali i mushkërive I, Bardh Humolli- N.N.P. B&F Shpk, Hashim Deshishku-Deshishku Constraction.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Fetah Kryeziu(Spitali i Mushkërive 3) (kodi: 13000013087) nga ora 09:00 deri 21:00

Vendet: Objekti banesor përballë Spitalit të mushkërive (Ministrisë se Shëndetësisë) – nën hekurudhë

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave dhe transformatorëve.

4.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS N.T.N”Labi Com”-Shefqet Gashi(dhe Albi Moni Sh 5-Nexhip Raçi (kodi: 13000013103) nga ora 09:00 deri 21:00

Vendet: Objekt banesor përballë Spitalit të Mushkërive (Ministrisë së Shëndetësisë) – nën hekurudhë

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave dhe transformatorëve.

Prizreni

1.

Në NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Peqani (kodi: 32000007) në dy termine nga ora 08:30 deri 09:00 dhe nga ora 16:00 deri 16:30

Vendet: Peqan, Sllapuzhan, Bllacë, Duhël, Nishor, Kosterrc, Breshanc, Semetishtë, Gurthyesi Destani Peqan, N.T.P.Kroni Bllace dhe Pompat e benzinës Bes co.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Në NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Breshance (kodi: 32000007026) nga ora 08:30 deri 16:30

Vendet: Fshati Breshancë.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit, ormanit shpërndarës dhe vendosja e përçuesit në shtyllat e reja në kuadër të projektit Bershanc.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Likovci (Kodi: 74000001) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 15:30 deri 16:00

Vendet: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë,Tushil, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit të tensionit të mesëm.

2.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV – ndarësi në Rrezallë nga ora 09:00 deri 16:00

NS 10/0.4kV Likovcë-Veseli (kodi: 74000001021)

NS 10/0.4kV Likovcë-Musliu (kodi: 74000001022)

NS 10/0.4kV Likovcë-Zymeri-1 (kodi: 74000001023)

NS 10/0.4kV Likovcë-Meha (kodi: 74000001024)

NS 10/0.4kV Likovcë-Zymeri-2 (kodi: 74000001025)

NS 10/0.4kV Likovcë-Qendra (kodi: 74000001026)

NS 10/0.4kV Plluzhinë-1 Xhamija (kodi: 74000001027)

NS 10/0.4kV Plluzhinë-2 Bajraktart (kodi: 74000001028)

NS 10/0.4kV Ticë-3 Hasani (kodi: 74000001029)

NS 10/0.4kV Ticë-1 (kodi: 74000001030)

NS 10/0.4kV Ticë-2(kodi: 74000001031)

NS 10/0.4kV Obri Asllani (kodi: 74000001032)

NS 10/0.4kV Obri e Ulët Smakiqi (kodi: 7400000103)

NS 10/0.4kV Obri e Ulët te Shkolla (kodi: 74000001034)

NS 10/0.4kV Obri e Ulët (kodi: 74000001035)

NS 10/0.4kV Murgë-2 (kodi: 74000001037)

NS 10/0.4kV Murgë-1 (kodi: 74000001038)

NS 10/0.4kV Ahmeti (kodi: 74000001039)

NS 10/0.4kV Plluzhinë-Nurakt (kodi: 74000001040)

NS 10/0.4kV Likovce Arif Aliu (kodi: 74000001056)

Vendet: Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë, Murgë dhe Ticë.

Arsyeja: Demolimit të Trafokullës se vjetër si dhe instalimit TS-se së re.

14.04.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Nga 35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Dalja F.K. nr.12 me (kod: 10012183) nga ora 09:30 deri 13:30

Vendet: Një pjesë e rr. Nëna Terezë (bizneset nga Eurogoma, Posta e Kosovës, Ipko, Maxi e deri ne Fushë- Kosovë, rr. Dardania pjesërisht si dhe një pjesë e rr. Besa Besë (objekti banesa).

Arsyeja: Punët duhet te kryhen ne baze të PEE, Projektit të aprovuar dhe sugjerimeve nga kmisioni i pranimeve teknike.

Ferizaj

1.

Nga 35/10kV Kaçanik do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Qardak 3 me (kod: 40043007037) nga ora 13:00 deri 16:00

Vendet: Lagjja Qardak 3.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen në bazë të PEE, projektit të aprovuar dhe sugjerimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Gjakovë

1.

Nga 35/10kV Gjakova 3 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS-85 me (kod: 81084022502) nga ora 08:00 deri 12:00

Vendet: pjesërisht rr. Hysni Dubrava, pjesërisht rr. Marin Barleti, pjesërisht rr. Tirana.

Arsyeja: Shkyçje e kabllos së vjetër dhe energjenizimi i kabllos së re për konsumatorët.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin