image KEDS njofton se në cilat vende nuk do të ketë rrymë - Sinjali

KEDS njofton se në cilat vende nuk do të ketë rrymë

news image

KEDS ka bërë të ditur se në disa vende në Kosovë nesër nuk do të ketë rrymë.

Vendet ku nuk do të ketë rrymë nesër:

02.03.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Pejë

1.

Nga NS 110/10kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rakoshi  (kodi: 54000006)  nga ora 11:00 deri në ora  14:00

Vendet: fshatrat: Bellopojë (një pjesë), Cerkolez, Dubravë (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Kërninë, Kërninë e Epërme, Kovragë, Llukavc i Thatë (një pjesë), Padalishtë, Rakoc, Serbobran, Shushic, Shushicë e Ulët, Suhogerllë, Uçë, Veriq dhe Zhakovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i dy shtyllave të tensionit të mesëm në  Bellopojë te Mullini.

2.

Nga NS 110/35/10kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fusha e Pejës (kodi: 50000009)  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: rrugët: Fadil Nimani (një pjesë), Fatos Ademaj (një pjesë), Fusha e Pejës,  Gani Daci (një pjesë), Ramë Geci, Selmon Lajqi (një pjesë), Tranzit (një pjesë) dhe Zhuj Selmani; fshatrat: Bllagaj, Katundi i Ri (një pjesë), Llabjan, Lluga e Drinit (një pjesë), Nabergjan, Nakëll, Qunguri, Qyshk (një pjesë), Treboviq, Vitomiricë (një pjesë) dhe Zahaq (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorëve të mbingarkuar.

Mitrovicë

1.

Nga NS 10/10kV Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kçiqi (kodi: 70000102)  nga ora 11:00 deri në ora  15:00

Vendet: fshatrat: Cërnusha (një pjesë), Shupkovcë, Kçiq, Kçiq i Madh, Kçiq i Vogël, Rekë (një pjesë), Shupkovcë, Smrekovicë dhe Zasellë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, montimi i konzollës te 10kV dhe shkarkusve Kçiq Pllana.

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Fushë-Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Vragoli (kodi: 15018007)  nga ora 10:30 deri në ora  14:30

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusa, Henci, Lagja 29  dhe Pompen FAM GAS.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

2.

Nga NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Dalja  nr.3 (kodi: 11000074)  nga ora 10:00 deri në ora  11:00

Vendet: Një pjesë e rr.Hyzri Talla, një pjesë e rr. Qamil Balla, një pjesë e rr. Enver Maloku, një pjesë e rr.Hilmi Rakovica, një pjesë e rr.Ahmet Daci, një pjesë e rr.Gazmend Zajmi, një pjesë e rr.Norbert Jorki, dhe një pjesë e rr.Bedri Shala.

Arsyeja: Rregullimi i akordimit të ndërprerësit të fuqisë.

3.

Nga NS 220/35/10kV Podujevë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fshatrat 1 (kodi: 14000009)  nga ora 13:00 deri në ora  14:00

Vendet: Sekiraça, Poterët, Qershijat, Kamerollët, Sekiraça 1, Sekiraça 2, Sekiraça 3, Kunushefc 1 dhe 2. Buricë, Gllamnik dhe Llapashticë e Ulët.

Arsyeja: Rregullimi i pozicionit të ndarësit të zbarave.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rahovica (kodi: 40000014)  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: Rahovica, Softaj, Fusha e Madhe, Papaz, Sazli, Pajatisht dhe Talinovci i Muhaxherëve.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mund të riparohet, ndërrimi i konzollave ku ka nevojë etj.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10kV Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Dragobili (kodi: 82082006)  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, përforcimi i shtyllave, tërheqje e përçuesve Pagarushë – Shkozë.

03.03.2022

Punime në projekte investive

Pejë

1.

NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Barani (Kodi: 53000002) prej 10:00 deri në  ora 16:45

Vendet: Fshatrat: Baran, Baran i Epërm, Baran i Ulët, Broliq, Buqan, Dubovik, Gllogjan (një pjesë), Isniq (një pjesë), Kamenicë (një pjesë), Kosuriq, Kotradiq, Kryshec, Llugagji, Nepole, Papiq (një pjesë), Prapaqan, Qallapek, Rashiq, Turjakë, Turjakë e Epërme, Turjakë e Ulët, Vranoc, Vranoc i Vogël dhe Vranoc i Madh.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nën tension, si dhe vendosja e konzollave dhe izolatorëve sipas projektit.

03.03.2022

Punime nga palët e treta

Gjakovë

1.

NS 35/10kV Gjakova  2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bistazhini (Kodi: 81000005) prej 09:00 deri në  ora 12:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raçë (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë),

Arsyeja: ndërrimi i shtyllës ekzistuese me shtyllë të re të tensionit të mesëm, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Prizren

1.

NS 110/10kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shiroka (Kodi: 32000019) prej 10:00 deri në  ora 12:00

Vendet: Fshati Shirokë dhe një pjesë e rrugës 560 Brigada 123.

Arsyeja: Lidhja e urave të tensionit të mesëm, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Gjilan

1.

NS 35/10kV Lladovë  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Parteshi (Kodi: 61066004) prej 09:30 deri në  ora 14:30

Vendet: fshatrat: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Cërnicë, Livoç i Ulët (një pjesë), Nasalë dhe Partesh.

Arsyeja: Zhvendosja trafostacionit 10(20)kV, e rrjetit 10(20)kV dhe 0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin